Stojí vůbec někdo o ty přihlouplé články o mužích?

7. 03. 2013 10:02:12
Že návody, jak sbalit chlapa, změnit ho nebo z něj udělat ochočené domácí zvířátko, plní stránky ženských časopisů, jsem si už zvykla. Když na mě ale něco podobného vykouklo z dnešního magazínu Mladé fronty, trochu mě to vyděsilo.

Článků o mužích začínám mít plné zuby. Většinou se jedná o bezduché texty, kterým by se jistě převážná většina mužů zasmála, pokud už by se jim náhodou dostaly do ruky. Já už se jim nesměji a tyto stránky přeskakuji.

Co ženám vadí na mužích je hlavní téma již zmiňovaného dnešního magazínu. Tři známé ženy se zamýšlejí např. nad větami, které jim na mužích vadí. Jen namátkou: "hledám holku do nepohody, neuč orla létat nebo nebuď hysterická." Co je na nich tak otřesného opravdu nevím.

Úvod varuje muže, že text jim bude místy připadat drsný. Pochybuji. Nejsem muž a text mi připadal trapný. Číst věci typu, co si představuji pod pojmem pořádný chlap, že jsme na muže příliš náročné a doba jim nepřeje nebo jaké jsou hlavní mužské neduhy, je ztráta času.

Na internetu si ráda najdu návod jak zazimovat kaktusy, upéci dort nebo nastartovat zhaslou karmu. Návod na chlapa tam ale nikdy hledat nebudu stejně jako nebudu řešit, jak vypadá ideální muž. Nepopírám, že se s kamarádkami u kávy bavíme o mužích, bez toho se naše posezení prostě neobejde. Muži u piva o nás taky pár vět prohodí. Ale myslím, že všechny zaručené návody jsou absolutně k prdu.

Muži nejsou a nikdy nebudou jako přes kopírák stejně jako my ženy. Nikdy nebudou sami od sebe pokládat po čůrání prkýnko, mýt nádobí, uklízet ponožky pohozené u postele nebo dokola říkat romantické blbosti. Tak to prostě je. Lepší je se s tím smířit než to neustále vyžadovat. A když mi bude na někom vadit, že jen leží u televize, sedí u počítače nebo je pořád s kamarády v hospodě, tak s ním prostě nebudu. I takový člověk ale bez problému jistě najde svou polovičku, která bude ráda, že ho má. Protože pro ní dokonalý bude.

Každý jsme jiný, nikdo nejsme dokonalý a ve vztahu se stejně musíme každý v něčem přizpůsobit. To je život. A každý si na to musí přijít sám. Protože dosáhnout fungujícícho vztahu není tak jednoduché jako zapojit novou pračku. Na některé věci návod neexistuje, i když se ho pokouší hodně lidí vytvořit.

Autor: Veronika Havlíková | čtvrtek 7.3.2013 10:02 | karma článku: 32.17 | přečteno: 1469x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 4 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 80 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 14.94 | Přečteno: 156 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 133 |
Počet článků 29 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2239

Jejím koníčkem je cestování.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...