Diskuse

„Otěhotněla jsem i přes antikoncepci, miláčku.“Pánové, věříte tomu?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GK

Vypadá to, že máte hodně špatnou životní zkušenost. To je škoda. Ale fakt jste tomu chlapovi věřila, že se to všechno stalo právě tak? Není to taky trochu o tom, že žena porodila, věnuje se miminu, možná má trochu pupek, prsa nic moc, už se tolik nemaluje a na kratochvilné vyjížďky nemá čas a energii? Nevěřte těm ženatým chlapům všechno;-)

2 0
možnosti
Foto

Já žádnou špatnou životní zkušenost nemám. Článek popisuje situaci jednoho mého kamaráda a bohužel jich takto dopadlo víc. Vzhledem k tomu, že se u všech jejich přítelkyně obhajovaly selháním antikoncepce a oni tomu věřili, nedalo mi to uvést na správnou míru.

Pro několik ostatních diskutérů - samozřejmě vím, že mohou být účinky antikoncepce sníženy během současného užívání antibiotik apod. O tom ale článek není. Je o tom, že dívky, které moc dobře vědí, jak antikoncepce funguje, to na muže schválne nahrají a pak se vymlouvají, na selhání príšků, přitom to je jejich kalkul. A i kdyby to některá neudělala schválně, ale mohla za to její neznalost, v mých očích ji to neomlouvá.

1 1
možnosti
AK

Pro odpověď je určující, zda se tázaný kámoší s NÍ anebo s NÍM, přece ;-D;-)

2 0
možnosti
DM

To je strašný téma, Veroniko...

Nemohla bych být soudce, protože vždycky bych si nebyla jistá, zda nešlo o ono "1%". A k selhání může dojít s horečkou + průjmem, zvracením, jiné léky...

A tak jsem zas u toho starého: ve vztahu jsem s tím, ke komu mám důvěru.

3 1
možnosti
AK

Já vám nevím.  Moc dobře si pamatuju, jak měl můj druhý cyklus po nasazení HA zpoždění 6 dní, přestože jsem poctivě sledovala pokyny, a já byla polomrtvá při představě, jak vysvětluju poměrně zánovnímu partnerovi, že asi... Brrrrr.

Čarovat se dá s ledasčím, někdy ale stačí k pouhému opomenutí či omylu jen málo. Vyjma skutečných potvor, tam není co řešit :-)

Mimochodem, ještě rok a půl po vysazení HA jsem se ráno probudila s děsem, že jsem si večer nevzala prášek.

2 0
možnosti
Foto

Skvělý článek! :-)R^ I když se domnívám, že ne vždy za to může ta žena, která si chce chlapa připoutat... Některým selhává antikoncepce a to z toho důvodu, že ji neberou poctivě a občas prostě zapomenou a nebo také, pokud si nepohlídají, že v době nemoci, kdy berou ženy různá anitibiotika, nebo mají žaludeční či střevní problémy, se prášek nevstřebá tak, jak má, nebo se snižuje jejich účinek... Takže ne každé otěhotnění přes antikoncepci je v tom, jak píšete výše... Bohužel je to také nezodpovědností při hlídání si účinků antikoncepce...

3 2
možnosti
JK

J55a20n 31K60r78a71u51s

30. 1. 2013 20:35

Když to vezmu starosvětsky a podle Bible - souloží se až po svatbě, jinak to zavání smilstvem. Sice Vám to asi bude znít puritánsky, ale je to ta nejlepší koncepce bez nutnosti antikoncepce.

5 2
možnosti
Foto

Znám dvě matky kamarádek, co otěhotněly přes tělísko (a výsledkem jsou právě ty dvě kamarádky). Nevím, jak jsou spolehlivá tělíska dnes,ale před 25-30 lety to byla jedna žena ze sta.

4 0
možnosti
Foto

Ale samozřejmě nepopírám, že u některých žen je to důvod, jak si pojistit chlapa, vynechat prášky je jednoduché:-)

  Znala jsem kluky, kteří tvrzení o antikoncepci partnerce nevěřili a pro jistotu požívali kondom.

5 0
možnosti
PB

Jaksi se zapomnělo na důležitý vliv - jiné léky - a to zejména v období zimy jeto  velké procento. V zimě různé angíny, záněty, atd. potřebují samozřejmě léčit. Antibiotika jsou totiž metabolizována v játrech pomocí stejných enzymů, které potřebují využít i hormony obsažené v antikoncepci. Jiná antibiotika mohou zase ovlivnit mikroorganismy v trávicím traktu a snížit tak množství vstřebaných hormonů. Stejně působí také některé analgetické směsi používané při léčbě nachlazení a chřipky.

V době, kdy se berou léky, bere hodně žen pro jistotu antikoncepční náplast, která nemá absolutně na zažívání a zpracování dalších léků vliv. Navíc lze opravdu užívat pouze tu náplast a žádné léky - a pak je jistota u obou. Takže ať mi nikdo neříká, že ten chlap je slepej a nevidí na své partnerce náplast. Pokud ji nevidí, ať se chrání také. Pokud ji vidí, tak je vše OK přece... V případě podezření, že antikoncepce selže, lze ještě vzít do 70 hodin tabletku, která zajistí, že žena není oplodněna. (využíváno i po nežádoucím styku, násilí, ale je pro použití i u párů, které namají jistotu).

Takže já bych z toho nedělala drama... Kdo opravdu nechce otehotnět, tak si to umí zařídit. Otázkou spíše zůstává, že některé páry se ani nedomluví na ochraně a žijou si naplno - tak ať se potom nediví, že?

3 2
možnosti
SW

Pri spravnem uzivani, a to je ono. Nekdy je to vazne kalkul a dama prestane HA brat, nekdy bere s tim, ze casto vynecha, nekdy je to nehoda, ono zapomenout je lehke. Ovsem pokud panove vazne nechteji deticky s dotycnou, meli by se chranit sami. Ze jo, pane Kokto?

4 1
možnosti
IH

I30r62e72n77a 27H14r28u83b59á

30. 1. 2013 18:16

Kolik takových znáte?

3 0
možnosti