Stojí vůbec někdo o ty přihlouplé články o mužích?

Že návody, jak sbalit chlapa, změnit ho nebo z něj udělat ochočené domácí zvířátko, plní stránky ženských časopisů, jsem si už zvykla. Když na mě ale něco podobného vykouklo z dnešního magazínu Mladé fronty, trochu mě to vyděsilo. 

Článků o mužích začínám mít plné zuby. Většinou se jedná o bezduché texty, kterým by se jistě převážná většina mužů zasmála, pokud už by se jim náhodou dostaly do ruky. Já už se jim nesměji a tyto stránky přeskakuji.

Co ženám vadí na mužích je hlavní téma již zmiňovaného dnešního magazínu. Tři známé ženy se zamýšlejí např. nad větami, které jim na mužích vadí. Jen namátkou: "hledám holku do nepohody, neuč orla létat nebo nebuď hysterická." Co je na nich tak otřesného opravdu nevím. 

Úvod varuje muže, že text jim bude místy připadat drsný. Pochybuji. Nejsem muž a text mi připadal trapný. Číst věci typu, co si představuji pod pojmem pořádný chlap, že jsme na muže příliš náročné a doba jim nepřeje nebo jaké jsou hlavní mužské neduhy, je ztráta času.

Na internetu si ráda najdu návod jak zazimovat kaktusy, upéci dort nebo nastartovat zhaslou karmu. Návod na chlapa tam ale nikdy hledat nebudu stejně jako nebudu řešit, jak vypadá ideální muž. Nepopírám, že se s kamarádkami u kávy bavíme o mužích, bez toho se naše posezení prostě neobejde. Muži u piva o nás taky pár vět prohodí. Ale myslím, že všechny zaručené návody jsou absolutně k prdu.

Muži nejsou a nikdy nebudou jako přes kopírák stejně jako my ženy. Nikdy nebudou sami od sebe pokládat po čůrání prkýnko, mýt nádobí, uklízet ponožky pohozené u postele nebo dokola říkat romantické blbosti. Tak to prostě je. Lepší je se s tím smířit než to neustále vyžadovat. A když mi bude na někom vadit, že jen leží u televize, sedí u počítače nebo je pořád s kamarády v hospodě, tak s ním prostě nebudu. I takový člověk ale bez problému jistě najde svou polovičku, která bude ráda, že ho má. Protože pro ní dokonalý bude.

Každý jsme jiný, nikdo nejsme dokonalý a ve vztahu se stejně musíme každý v něčem přizpůsobit. To je život. A každý si na to musí přijít sám. Protože dosáhnout fungujícícho vztahu není tak jednoduché jako zapojit novou pračku. Na některé věci návod neexistuje, i když se ho pokouší hodně lidí vytvořit.

Autor: Veronika Havlíková | čtvrtek 7.3.2013 10:02 | karma článku: 32,17 | přečteno: 1469x