Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Thajsko - země krásných žen

Thajsko je nejpopulárnější zemí sexuální turistiky. Není se čemu divit. Thajky jsou snědé, malinké, štíhlé, s lesklými černými vlasy, plnými rty a celkově působí lolitkovským dojmem. Jsou roztomilé, usměvavé a turistům splní téměř všechna přání. Člověk má při pohledu na ně ochranitelské sklony. Během pobytu v této zemi jsem viděla desítky mužů světlé pleti s mladými Thajkami. A i když se mi sexuální turistika příčí, musím o ní napsat pár informací, protože k Thajsku prostě patří.

Prostituce v Thajsku má tisíciletou tradici. Do současné podoby se rozvinula s příchodem amerických vojáků v období vietnamské války a s přílivem zahraničních turistů. Prostituce je oficiálně zakázána, ale je tolerována. Nemusí se ale jednat jen o sex, velká část mužů si Thajku zaplatí na delší dobu jako společnici, která je doprovází během jejich cesty. Thajské ženy jsou vychovávány k tomu, že mají muže činit šťastnými. V tomto případě jsou milé dokud máte dost peněz, kupujete jim dárky a něčím je nenaštvete. Zajímavostí je, že můžete mít i vdanou ženu, pokud dostanete povolení od jejího muže. Pak se sex s cizincem nepovažuje za nevěru, ale za obchod a způsob, jak rodině finančně přilepšit. Pozor ale na ladyboye. Platí zde pravidlo, že pokud na ulici vidíte překrásnou dívku, býval to muž. Z vlastní zkušenosti musím podotknout, že my ženy lépe poznáme, že to není žena. Pro natěšené pány, kteří zjistí pravdu až na hotelovém pokoji, to musí být šokující zjištění. Nejznámější města s go-go bary a dalšími místy, kde seženete společnici jsou Pattaya, Bangkok a ostrov Phuket.

Pokud si chcete odpočinout ve společnosti drobné a zdvořilé Thajky, zajděte na tradiční thajskou masáž. Thajská masáž nemá s erotikou nic společného. Má dlouhou historii, kombinuje prvky z thajské, indické a čínské medicíny a vychází z tlakových bodů na těle. Je všudepřítomná a patří k životnímu stylu Thajců, kteří na ni chodí pravidelně. Během masáže v Thajsku mě masérka lámala, protahovala, chodila po mně, klečela mi na zádech a já myslela, že vypustím duši. Druhý den mě nebolelo vůbec nic. Skvělý zážitek, který doporučuji. Thajská masáž, kterou jsem zkusila v Čechách, měla do pravé thajské masáže hodně daleko, šlo jen o hlazení. Ale to se nejspíš liší salon od salonu.

Ráma IX - Velký král Siamu vládne Thajsku již 65 let. On i jeho rodina jsou mezi občany neobyčejně populární. Je nepřípustné kritizovat panovníka, poškozovat bankovky (např. zmačkáním) s jeho podobiznou či nevstát při hymně, kterou sám král zkomponoval. Král je uctíván každým Thajcem a jeho obraz nemůže chybět v žádné domácnosti. Překvapením pro nás bylo, když před začátkem filmu v kině začala hrát hymna během níž se na plátně promítaly fotografie ze života královské rodiny a celé kino, z větší části plné lidí mladších dvaceti let, povstalo. Nezapomenutelný zážitek.

Hlavním náboženstvím země je buddhismus, praktikuje ho devadesát procent obyvatel. Pokud vstupujete do chrámu, měli byste mít dlouhé kalhoty a  košili s rukávem. Boty se nechávají venku. Během cesty vlakem jsem chtěla projít kolem mnichů. Jeden pán mě zadržel a vysvětlil, že ženy mají do této části vlaku zákaz vstupu. Mniši mají oranžové hábity a jsou velice váženými osobami. Mají zakázáno dotýkat se nebo být dotýkán ženou a přijímat věci z její ruky. Životní styl mnichů podléhá několika desítkám pravidel např. celibátu a odmítání osobního majetku (kromě darů). Mnišství nemusí být na celý život, muži z něj mohou třikrát za život vystoupit. Dříve bylo tradicí, že do mnišského stavu vstoupil alespoň na krátkou dobu každý thajský muž. Současná generace se ale tímto nepsaným pravidlem příliš neřídí. Dále si dávejte si pozor na natažené nohy, které by nikdy neměly mířit na sochu Buddhy ani na jiného člověka, je to považováno za výraz neúcty.

Bangkok je hlavní město Thajska, ve kterém žije asi deset miliónů obyvatel (přesný počet nelze díky migrujícímu obyvatelstvu získat).  Když vyjdete z letiště, ucítíte vlhký lepkavý vzduch plný vůně smažených nudlí a smogu. I když to zní nevábně, pro mě to znamená typickou a nezapomenutelnou vůni Bangkoku. Můžete zajít do luxusních nákupních center s vodopády, obchodů, kde seženete oblečení jako z našich butiků za pár korun nebo na jeden z největších trhů v Asii, který ani za celý den nemáte šanci projít. Ubytování v Čínské čtvrti je levné a naskýtá pohled do života místních obyvatel. Vše je odtamtud kousek. Například Královský palác, který byl do roku 1946 sídlem královské rodiny. V komplexu najdete několik budov. Jednou z nich je chrám Wat Pho, ve kterém se nachází jedna z nejznámějších masérských škol v zemi.

Hodně lidí si jezdí odpočinout nebo zalézt po skalách na jih Thajska, na pláže u městečka Krabi. Možnost ubytování je široká - od luxusních a drahých apartmánů po skromně zařízenou chatičku za pár korun. To samé platí i o jídle.

Od srpna 2011 do Thajska není potřeba vízum.  Povinný je pouze pas platný minimálně šest měsíců od vstupu do Thajska.

Očkování jsem měla jen proti žloutence a i přes většinové stravování u stánků neměla žádný zdravotní problém. Mast na spáleninu od motorky jsem sehnala v lékárně.

 

Příklady cen (1thajský bath = 0.50 korun českých)

- sladká rýže v listu ... 10 Bth

- rýže se zeleninou ... 30 Bth

- 25 ks jahod ... 30 Bth

- menu u Mc Donald´s ... 85 Bth

- fresh džus z mandarinek 0.3l ... 20 Bth

- vařená kukuřice ... 8 Bth

- brambůrky Lay´s ... 20 Bth

- voda 2l ... 20 Bth

- Coca Cola 0.3l ... 14 Bth

- mléko 1l ... 10 Bth

- boty Converse (originály) ... 850 Bth

- tygří mast ... 50 Bth

- kraťasy ... 100 Bth

- půjčení motorky ... 150 Bth/den

- 1 minuta hovoru do Evropy z pevné linky ... 25 Bth

- thajská masáž 1h ... 200 bth

- ubytování Bangkok ... 750 Bth/2os/noc

- ubytování Chiang Mai ... 250 Bth/2os/noc

- ubytování na pláži Railey East ... 700 Bth/2os/noc

- grilované stehno s rýží na pláži Tonsai ... 50 Bth

- omeleta s rajčetem a cibulí ... 40 Bth

 

V dalším článku Vás ráda seznámím s Tanzanií.

 

 

Bangkok

Benzínka

Krematorium

Autor: Veronika Havlíková | neděle 17.7.2011 14:22 | karma článku: 31,48 | přečteno: 6311x
  • Další články autora

Veronika Havlíková

Leťte do Chile, budete nadšeni - fotoblog

Neskutečně rozmanitá země, kde si vychutnávám vývary z hovězího, steaky přes půl talíře zapíjím skvělým červeným vínem, užívám si sandboarding i lyžování na vrcholcích And, hledám vikuňu, mám opici po popíjení silné pálenky Pisco, obdivuji sto let starou kaktusovou rodinu o tisících členech, čekám na tučňáky, kochám se nekonečnou opuštěnou krajinou, odpočívám na bělostných plážích, jezdím na koni mezi písečnými dunami, bavím se s usměvavými lidmi, a jelikož nestihnu zažít spoustu dalšího, co Chile nabízí, musím se sem co nejdříve vrátit.

12.10.2014 v 18:19 | Karma: 25,67 | Přečteno: 1189x | Diskuse| Fotoblogy

Veronika Havlíková

Keukenhof: Největší evropská zahrada - fotoblog

Největší květinový park v Nizozemsku a celé Evropě se rozkládá na třiceti hektarech a kdysi býval součástí hradu Keukenhof. Každý rok zde vykvete šest miliónů květin, zejména tulipánů a narcisů. O park se stará dvacet osm zahradníků, kteří pečují o staleté stromy, jezírka, vodní kanály, čtyři kryté pavilony a překrásné venkovní záhony, jejichž barevnost vytváří téměř umělecká díla. Procházet se můžete po patnácti kilometrech cest v období od března do května.

11.5.2014 v 20:13 | Karma: 28,31 | Přečteno: 990x | Diskuse| Fotoblogy

Veronika Havlíková

Miluji surfování! - fotoblog

Čichla jsem k němu před rokem. Neuměla jsem naskočit na prkno, udržet balanc, natož chytit vlnu. To se rychle změnilo a dnes si neumím představit, že bych nesurfovala. Jeden známý slogan říká: "Life is better when you surf". Svatá pravda.

3.10.2013 v 10:42 | Karma: 28,10 | Přečteno: 1267x | Diskuse| Fotoblogy

Veronika Havlíková

Sexy surfařky a další krásy Srí Lanky - fotoblog

Těšila jsem se, až si budu opět užívat lehkost bytí na Srí Lance. Je to tu. A opět je tady tak skvěle, že se mi nechce zpátky.

15.9.2013 v 15:07 | Karma: 32,14 | Přečteno: 2324x | Diskuse| Fotoblogy

Veronika Havlíková

Najednou je kohoutková voda špatná? Zase jde jen o prachy

Tento týden jsem zaregistrovala stále se rozšiřující seznam restaurací, které zdarma nabízejí tzv. kohoutkovou vodu. Jako zákazník tento nápad chválím, výrobci se samozřejmě snaží přijít na způsob, jak tuto (pro ně neblahou) situaci zastavit.

24.7.2013 v 17:45 | Karma: 42,21 | Přečteno: 5949x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2525x
Jejím koníčkem je cestování.